Nieuws

Home

Koeien

Stieren

Sperma

Te_Koop

Links

 

 

 

 

Rasinfo

Contact

De Karolientjeshoeve

Kruiskenstraat 3

9980 Sint-Laureins

tel: 0032/499334318

 Nederlands español English Français Deutsch Italiano

Eerste longhornembryo's aangekomen !

Vandaag 06 oktober 2011. Via een vlucht van Singapore Airlines tussen Chicago en Brussel zijn de eerste stamboek texas longhorn-embryo's aangekomen in België. Na een lange periode van voorbereiding is het eindelijk zover. Een speciale dank gaat uit naar DDR Longhorns voor de medewerking die zij verleend hebben om dit te bereiken. Wij hebben een keuze kunnen maken uit elite dieren uit het stamboek en zijn dan ook fier om de ouderdieren even aan U voor te stellen.

Eerste combinatie is: DDR Rio Ranger x Grande Perfection SL

   DDR Rio Ranger     Grande Perfection SL

DDR Rio Ranger is een opkomende jonge stier met een hoornspanwijdte van 61.125 inches of 155cm op de leeftijd van 2 jaar. Hij was winnaar in zijn klasse voor zowel tip tot tip als totaal hoornlengte op de 2010 hoornwedstrijden.

Zijn vader is de bekende stier DH Red Ranger met een hoornmeting van 190cm T2T en een totale hoornlengte van 2,5 meter !

De moeder van DDR Rio Ranger is FL Rio Maxine. Zij is winnares in haar klasse van zowel T2T, Totaal hoornmeting als Compositie. Tevens bezit zij de zo begeerde driekleur, nl zwart, rood en wit wat DDR Rio Ranger ook doorgeeft aan zijn kalveren.

Verder in de stamboom vinden we ook nog J.R. Grand Slam, Maximus ST, Chuckwagon, Watson 83 en ook de befaamde koe Tari Graves fm49 terug.

Deze Stier heeft een stamboom van prachtige goede hoorn- en typerverervende ouderdieren.

Grande Perfection SL is een bloedeigen dochter van 3 jaar na elkaar tot Ultieme Texas Longhornstier verkozen JP Rio Grande. Ook zij werd reeds eerste in haar klasse voor T2T.

Klik op de foto's of de links om meer of grotere foto's te zien !

Tweede combinatie is: Rodeo Max ST x Grande Perfection SL.

   Rodeo Max ST     Grande Perfection SL

Rodeo Max St behoort bij het elite groepje stieren met een hoornspanwijdte van meer dan 80 inches. Hiervan zijn er tot op vandaag slechts 9 ! . Hij meet momenteel 205,5 cm van tip tot tip !

Hij won tevens in zijn klasse tip tot tip, totaal hoornlengte en compositie

We hebben er goede hoop op dat hier prachtige dieren uit zullen ontstaan.

Meer updates worden op de website geplaatst van zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Het leven is te kort om met middelmatige genen te werken. Wij gaan voor de top !